Minden, ami reakcióra érdemes

Noémiában az élet

Noémiában az élet

Azok igazán rasszisták, akik minden erejükkel ellene vannak

2019. július 15. - Noémia

Miután kiheréltek minden klasszikust, jött a hír, hogy az új 007-es ügynököt egy fekete bőrű színésznő alakítja majd. Ez a polkorrekt hullám lassan átmossa az egész filmipart.

hollywood-116225_1280.jpg

Nem a feminizmussal vagy a különböző kultúrákkal, bőrszínekkel van a gond, és nem is a női aspektusokkal vagy színésznőkkel. Azzal az elgondolással nem tudok azonosulni, hogy a filmtörténet összes tesztoszteronját kényszeresen át kell satírozni ösztrogénné, és minden alkotásba bele kell szuszakolni egy színesbőrű vagy homoszexuális karaktert, akkor is, ha az adott keretek között abszurd és indokolatlan.

Nyitott és elfogadó embernek tartom magamat, pontosan ezért azt vallom, hogy a normális hozzáállás a közöny. Tehát nem foglalkozom azzal, hogy valaki milyen nemű, kivel él nemi életet és milyen a bőrszíne. Ezek ugyanis teljes mértékben érdektelen információk számomra, és azt látom rasszizmusnak vagy diszkriminációnak, ha valaki erőltetetten kidomborítja ezeket a tulajdonságokat.

Számos remek filmet láttam már, amely melegekről, úttörő nőkről vagy éppen kimagasló képességű feketékről szólt. Azonban ha egy színészt csak azért alkalmaznak egy kirakat-szerepre, mert például más színű a bőre, a történetbe azonban nem illeszkedik a karaktere, akkor azzal kihangsúlyozzák a különbséget, a másságot. Tehát pontosan az ellenkezőjét érik el vele a készítők, mint amit eredetileg szerettek volna a produkcióban demonstrálni.

Amennyiben a modern világfaluban tényleg mindegy, hogy ki-miféle szerzet, akkor nem kellene precízen listázni, mint egy nagybevásárlásnál, hogy nakéremszépen, ebben a filmbe még kötelezően kell 2 db fekete mellékszereplő, 1 db homoszexuális szerelmi szál és 3 db szuperfüggetlen női karakter (4 db lett, maradhat?). Hollywood szégyenfalán immár olyan szükségtelen tömegtermékek sorakoznak, mint az Ocean’s Eleven, a Terminátor, a Szellemirtók és a James Bond filmek női változatai.

Csak remélni merem, hogy nem hever egy hollywoodi asztalfiókban sem a Keresztanya című vegánmaffia-hálózat forgatókönyve, amelyben levágott lófej helyett egy csokor medvehagyma hever majd a párnán.

 

Kovács-Tóth Noémi

A bejegyzés trackback címe:

https://noemia.blog.hu/api/trackback/id/tr4114948250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása