Minden, ami reakcióra érdemes

Noémiában az élet

Noémiában az élet

Túlérzékeny hőbörgések kora

2018. január 17. - Noémia

Ijesztő irányba tart az álszenten civilizált társadalom: úgy kell majd földalatti bunkerekben, illegálisan felolvasni a régi Móricka magazinból a szőke nős poénokat. Azt is jó lenne tisztázni, hogy egy jó nő láttán minden férfi ugyanarra gondol, csak a reakció függ az illető szellemi szintjétől.

social-1206614_1280.png

Immáron senki nem érti a viccet, és nem is merünk már elmondani egyet sem. Olvasom a híreket, és úgy érzem magam, mint egy abszurd disztópiában. Nem szabad flörtölni, mert rögtön nemi erőszaktevő vagy (összemosva a valódi megerőszakolással, ami tényleg iszonyú). Nem írhatod rá egy pulcsira, hogy „little monkey”(ami általános angol becézése a gyerekeknek), mert rasszista vagy. Nem írhatod viccesen a sapka bélésébe, hogy „add oda anyukádnak, majd ő tudja, hogyan kell kimosni”, mert akkor meg szexistának bélyegeznek. Nem festheted le egy óvoda kerítését vidám szivárványszínűre, mert az meleg szimbólum, sőt, nincsenek kislányok és kisfiúk sem, csak majd eldönti prototípus létezik. A suli sértett mimózái most már igényt tarthatnak az úgynevezett biztonságos térre, a „safe space”-re, ahol semmi felkavaró vagy bántó impulzus nem érheti őket. Az értelmiség által polkorrektnek hívott jelenség számomra abban merül ki, hogy mindenki abnormálisan túlgondol mindent. Olyan dolgokat látnak bele a ráérős népségek, amelyek egyszerűen nincsenek ott.

A #metoo kampány is boszorkányüldözésbe fulladt: már mindenki egy erőszaktevő vadállat egész Hollywoodban. Aki szerint nem, az pedig a közösség szemében szintén szörnyeteg. Erről a témáról nekem az a véleményem, hogy a legősibb ösztön és fajfenntartásunk kulcsa, hogy a férfiak szeretnének szexelni a nőkkel, jó esetben fordítva is hasonló a helyzet. A nők általában nem csak maguknak öltöznek ki csinosan és hangsúlyozzák ki előnyös testrészeiket, hanem azért is, hogy – tudatosan vagy tudat alatt – közszemlére tegyék adottságaikat. Ne haragudjunk már meg, ha valaki ezt kedvességből vagy (kulturáltan kezelt) nemi vágytól vezérelve szóvá is teszi, mindaddig, amíg nem nyilvánul meg konkrét fizikai durvaság formájában. A dekoltázs bámulása, vagy egy „hűdejóasegged” még nem okoz egy normális nőnek lelki traumát, és nem kellene összemosni semmiféle erőszakkal. Egy csinos lány láttán minden férfi agyában – és egyéb testrészeiben – felvillan a kódolt izzó, csak mindenki a maga szintjén nyilvánul meg: a különbség az intelligenciában, jólneveltségben rejlik.

Mindenki vérkomolyan veszi magát, és meg van sértve. Szinte látom magam előtt, ahogy valaki élő adásban beismeri, hogy nem szereti a brokkolit, mire a Brokkolifogyasztók Felelős Szövetsége kiáltványt közöl a méltatlanul kezelt zöldségek jogairól. Egyszer az jutott eszembe, hogy létrehozok poénból egy szektát, amelynek az volna a fő tézise, hogy Isten minket húsevő fogakkal is megáldott, tehát aki vegán, az Isten ellen cselekszik és bűnös lélek. Az a baj, hogy ha nem tartom fel mellé az irónia-táblát, ez is vérontáshoz vezetne…

Kovács-Tóth Noémi

A bejegyzés trackback címe:

https://noemia.blog.hu/api/trackback/id/tr8213580275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása