Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden, ami reakcióra érdemes

Noémiában az élet

Noémiában az élet

Milyen lesz a szex 20 év múlva?

A jövő technológiája minden tabut ledönt és teljesen átalakítja szexuális szokásainkat. Virtuális valóság, kiélhető perverziók, és varázsától fosztott testiség.

2015. május 17. - Noémia

virtua.png

A szexualitás a legalapvetőbb emberi szükséglet, nem csoda, hogy a kezdetektől visszaköszön az emberiség tárgyi emlékein. Először barlangok falán, később papíron, mozivásznon, tévéképernyőn, majd számítógépes kijelzőn meredtek a bimbók és falloszok, egyre jobb minőségben. Immáron pedig olyan fejlesztések állnak a küszöbön, amelyek döbbenetesen reális szimulációkat garantálnak.

Nem akadály többé, ha azt szeretnéd, hogy öt bombázó nyaljon-faljon egyszerre, esetleg te kényeztess egy pelenkás-nyakörves férfit egy kecskével, ha úgy tetszik. Ilyen eszköz például a teljes térélményt garantáló, fejre rögzíthető virtuális valóság, az Oculus Rift. (bemutató videó és a tesztalanyok reakciói itt).

A legújabb kütyük között van a holografikus okosszemüveg, a Microsoft HoloLens is (bemutató videó itt). Ez már egészen sokkoló módon varázsolja otthonunkba az illúziókat: a segítségével akár a saját hálószobájában, a lyukas zoknijában élheti ki magát az ember a számára programozott álompartnerével, aki mellesleg nem létezik.

Nemsokára minden érzékszervünkre ható, saját tervezésű, háromdimenziós férfiak és nők jelennek meg a piacon. Ehhez hasonló, Jenna Jameson pornószínésznő testét használó rendszer már nagy sikerrel működik a világhálón.

Olyan berendezések is készülőben vannak, amelyek a nemi szervek kihagyásával, csupán agyi stimulációkkal érik majd el a szexuális élményt. Ezen újításokkal hamarosan bármilyen szexuális fantáziánkat meg- és kiélhetjük, eltűnnek a tabuk, és olyan kiskapuk is megnyílnak, mint például a pedofilok és a szadisták igényeinek ártalmatlan (?) kielégítése. Kérdés, hogy ezzel csökken-e majd a szexuális áldozatok száma, vagy épp ellenkezőleg: a morális keretekből való kilépés és az elnyomott fétisek felszabadulása csak még több problémát okoz.

Míg a legtöbben képesek szétválasztani a valós és virtuális élményeket, mások számára nehézséget jelent feldolgozni, hogy a valódi élmények nem pótolhatóak. Legtöbbször a cyberszex nem több egy játékos kalandozásnál, alkalmi impulzusnál: ilyenkor a cél a valódi szexuális élet változatossága, minőségjavítása. Hosszú távon viszont problémát okozhat, hogy a képernyőről irreális személyiségképek özönlenek ránk, azt sugallva, hogy az átlagos unalmas, ami nem érdemes a bemutatásra.

A virtuális szex hátulütője még, hogy pont az marad ki belőlük, ami a testiség lényege: az illatok, ízek, tapintások és testnedvek. Az agy becsapásával ugyan megoldható, hogy úgy érezzük, mintha valóban megélnénk ezeket a dolgokat, de az valójában még mindig csak illúzió lesz. Hiszen bárminek nevezzük, ha csak egy ember végez tényleges szexuális tevékenységet, a többi pedig egy rakás fém, műanyag vagy hologram, akkor az bizony egy jól körített önkielégítés, semmi más.

Vannak, akikből a szexuális impulzusáradat nem versengést, igyekvést és függőséget, hanem közönyt vált ki. Az érdektelenség fakadhat abból, hogy a médiumok megfosztották varázsától a testet és a testiséget. Japánban nemrég egyfajta aszexuális forradalom tört ki: rengeteg fiatal, potens ember nevezi magát fűevőnek – mivel japánul a szex szó szerint húsevést jelent –, azaz nem érdeklik őket a materialista értékek, beleértve a szexet.

Ami a jövőt illeti, a szex önmagában nem divat, így nem tud lecsengeni sem, de mindig lesznek hozzá köthető divatos témák (lásd A szürke ötven árnyalatát követő szado-mazo-hullámot), amelyek úgy alakítják a közízlést, hogy előbb-utóbb azt érezzük, a saját belső késztetéseinkről van szó, nem pedig sugalmazott mintákról.

Ahogy az SMS-nek nem jósoltak nagy jövőt, az MMS-nek pedig igen, végül mégis fordítva lett, az sem egyértelmű, milyen lesz a szexuális élet pár évtized múlva, vagy hogy a cyberszex meddig és milyen mértékben lesz kelendő.

Annyi biztos, hogy a lehetőségeink az új típusú élmények kipróbálására folyamatosan bővülnek, a bigott konzervatívok sopánkodása a hanyatló nyugatról pedig fölösleges: a tradicionális testiség híveinek mindig megmarad Isten alapcsomagja: a hagyományos szex, mint örök alternatíva. 

Kovács-Tóth Noémi

 

Eredeti megjelenés a Nyugati Fény blogon.

VR hírportál - hírek újdonságokról, tesztek a VR szemüvegekről, cikkek a 3D szerkesztésről
Amennyiben szeretnél további napi rendszeres híreket, cikkeket és további élménybeszámolókat is olvasni a virtuális valóság témában, akkor keresd fel a VirtuALL.hu oldalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemia.blog.hu/api/trackback/id/tr9811700811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása